Vilken underbar höst i Örtoftabygden

 

Bron vid kyrkanHösten bjuder verkligen på ett underbart väder denna höst. Vilket gör att vi alla kan njuta lite extra av vår fantastiska natur i Örtoftabygden. Vi från styrelsen uppskattar att kommunen har förbättrat städningen av våra byar och runt stationsområdet.

Kommunen har också förbättrat klippningen av våra grönområden. I väntan på Kävling-å projektet i Örtofta klipps nu en bred och fin gångväg längs med ån från bron vid Sockerbruket bort förbi fotbollsplanen. Ni som ännu inte gått denna väg vill vi rekommendera detta. Den ger en bild av den närhet och tillgänglighet till ån som vill uppnå med Kävlinge-å projektet. Byalagets styrelse har kontinuerligt kontakt med kommunen kring detta och flera andra förbättringsområden. Se våra protokoll för mer information.
Tunneln vid stationen har blivit fint målad och nya lampor är beställda. Detta som resultat efter dialog mellan Byalaget och kommunen under och efter Trygghetsvandringen. Kulturskolan i Eslöv, under ledning av Gabriella i Örtofta, har lämnat in ansökan om att få dekorationsmåla den. Vi hoppas att kommunen ser vilket fint erbjudande detta är. Nya lekplatsen i Väggarp är på gång, ritningarna håller på att färdigställas  Nya förskolan byggs nu i Väggarp och den behövs verkligen. Det har aldrig varit så många barn inskrivna i förskolan i Väggarp som det är idag.
Vi planerar redan nu för Julmarknaden i Örtoftabygden, som i år blir vid slottet i Örtofta. Den äger rum lördagen den 13 december. Vi hoppas på många besökare och en trevlig stämning. Vill du eller någon du känner vara säljare vid denna så skriv ett mail till oss i styrelsen, se under fliken ”Kontakt”.
Vill passa på att göra reklam för ÖiS roliga barnverksamhet: ta med barnen till fotbollsplanen i Örtofta på söndagar kl. 10.30 – 11.30. Barnen leker och spelar fotboll medans de vuxna bjuds på en kopp kaffe. Vi vill också tacka ÖiS för gott samarbete och för fina hemmamatcher under säsongen.
Vet du något roligt, intressant eller informativt  som händer i Örtoftabygden under året. Maila oss så kommer vi att lägga upp en kalender här på hemsidan. På Facebooksidan kan vi också tipsa varandra.
Sockerbrukets kampanj är igång. I god dialog med sockerbruket så påminner de sina åkare om att dra ner på hastigheterna genom byarna. Sockerbruket planerar att bygga en ny silo, ansökan om bygglov är inlämnad.
Vi är mycket tacksamma gentemot våra boende i bygden som valt att bli medlemmar genom att betala in medlemsavgiften. Vi är än så länge knappt 40 betalande hushåll som är medlemmar. Ju fler vi är desto bättre påverkansmöjlighet har vi. Ni som ännu inte blivit medlemmar, bli det idag!
Vill avsluta med att önska er alla en fortsatt fin höst och hoppas på en lika vacker vinter. Vi ses i byarna!
Med vänlig hälsning Styrelsen i Örtoftabygdens byalag