Länkar

Vägföreningen

Vägföreningen når ni på mail vagforening.ortofta@gmail.com om ni har frågor om vägarna/gatorna i våra byar. De har dessutom en egen Facebook-sida som ni kan följa för löpande uppdateringar.

Örtoftaverket

Kraftringen har en websida med information om Örtoftaverket: www.kraftringen.se/ortoftaverket/

Den uppdateras löpande med information om utbyggnaden av kraftvärmeverket som beräknas vara klar 2028. Om man klickar på fliken ”Utskick till närboende” en bit ner på sidan så finns där en lista på alla utskick, t.ex. projektstatus och sammanfattningar av informationsmöten.

Länkar som rör verksamheter i Örtoftabygden

Örtofta slott

Örtofta Slottsförvaltning arrangerar minnesvärda bröllop, konferenser, fester och evenemang för små och stora sällskap. I Slottet och Slottsmagasinet finns lokaler för mellan 8 till 140 personer.


Örtofta scoutkår

Örtofta Scoutkår har verksamhet för barn och unga. De anordnar och bidrar även till aktiviteter för byborna.


Örtofta Pizzeria

Örtofta pizzeria har goda pizzor bara ett stenkast från stationen.


Örtofta IS

Örtofta IS är fotbollsföreningen i Örtofta. De anordnar bland annat aktivteter så som loppmarknad och har boll och lek för yngre barn.


Bränneriets gård

Bränneriets gård har café, gårdsbutik och självplock av bland annat jordgubbar, krusbär, vinbär, blåbär, hallon, björnbär och havtorn.


Kiosken

Kiosken sålde sin sista karamell 2019. Tack Brita för den här tiden.

En klassiker

Säsongens sista sockerbeta möter sitt öde kl. 11.04 den 1 januari 2009 då Tobias Olsson puttar in den sista betan på Örtofta  Sockerbruk’s kampanj 2008-09.
Kolla på YouTube.