Gillar du Örtoftabygden?

Tycker du om att påverka och jobba för en trevlig och tillgänglig bygd? Har du tankar om vad som skulle kunna bli bättre eller funderar du på något du skulle vilja förändra? Då är byalaget något för dig och vi som redan är aktiva tycker att det är fantastiskt roligt med nya idéer, synpunkter och nya mål. Dröj inte utan ta kontakt med vår valberedning, valberedning@ortoftabygden.se, och anmäl ditt intresse redan idag.
Tillsammans är vi starka!

 

Utegymmet är klart

Nu kan vi meddela den glada nyheten att hinderbanan/utegymmet är besiktigat och godkänt och därmed klart att användas. Belysningen kommer att sättas upp inom kort och kommer då att styras av en timer. På så sätt används inte mer ström och energi än vad som behövs.

Instruktion hittar du här.

Invigningen blir till våren. Men varmt välkomna att träna redan nu.

Årets bybor 2016

Jörgen Möller har under 2016 lagt mycket tid och ideellt arbete för att få fiber installerat i bygden.
Motivering: Du har satt nålen på kartan genom att med stor drivkraft och stort engagemang presenteras oss för en värld av ettor och nollor så att Örtoftabygden når cyberspace med otrolig hastighet. Vi är numera den lilla bygden som når ut till den stora världen.

 

 

 

 

Lena och Mats Jönsson har under 2016 ställt upp och hjälpt till vid alla projekt och sammanställningar som byalaget har hållt i.
Motivering: Ni har med stort engagemang och outtröttlig entusiasm ställt upp för Örtoftabygden. Såväl då som nu. Alltid med bygdens bästa för ögonen.

Samråd Översiktsplan Eslövs kommun

ÖP_Eslöv_samråd-1Översiktsplan för Eslövs kommun skickas på samråd för granskning och synpunkter. Beslut om samråd togs i Kommunstyrelsens arbetsutskott den 13 december 2016. Samrådstiden är den 16 januari – 31 mars 2017. Under samrådstiden hålls tre öppna möten:
Måndag 13/2 kl 18.30-20.30 på Medborgarhuset i Eslöv
Onsdag 15/2 kl 18.30-20.30 i Kulturfabriken i Stockamöllan
Onsdag 1/3 kl 18.30-20.30 på Bokebo förskola i Hurva

Klicka här för mer information

Förslag till översiktplan

Rädda byn

raddningstjansten_syd_2Räddningstjänsten Syd kommer att inleda projektet Rädda byn i våra byar och du är välkommen att anmäla dig att gå deras utbildningar i HLR och brand kostnadsfritt. Utbildningen kommer att äga rum i Folkets hus i Örtofta. Läs mer och anmäl dig på sidan Rädda byn.

Årsmöte med föreläsning

Skanska_krigetVälkomna till vårt årsmöte som inleds med en föreläsning om Skånska kriget av Anders Ödman. Vi bjuder på fika efter föreläsningen och eftermiddagen avslutas med årsmöte. Anmäl er på styrelsen@ortoftabygden.se. För mer information klicka på länken nedan. Varmt välkomna

Sportlovsaktivitet

logga_11_med_nytt_streck_3Ett nytt samarbete mellan Kulturskolan och byalaget.
Workshop: konst+dans=konstig dans
Måndag den 20 februari kl 14.00-15.30 i Örtofta Folkets hus. Lämpligt för åldrarna 9-12 år. Lärarna är Åsa Persson och Maria Malmros. Anmälan sker till kulturskolan@eslov.se. Uppge barnets namn, ålder, namn och telefon till målsman. Aktiviteten är gratis.